Polyether matrassen zijn de goedkoopste matrassen die beschikbaar zijn. Een polyether matras is gemaakt van het gelijknamige polyether, wat een schuim is dat door een chemisch proces tot stand komt. In sommige gevallen wordt onterecht naar polyether gerefereerd met schuimrubber. Een polyether matras is geen andere benaming voor een schuimrubber matras, maar de opvolger van de schuimrubber matras.
Naast een polyether matras vindt polyether ook wel toepassing voor zit- en rugkussens voor (goedkopere) meubels en zelfs als verpakkingsmateriaal. Een polyether matras is de goedkoopste op de markt en dit is zeker te merken aan de kwaliteit. De polyether matras is namelijk een van de minst comfortabele matrassen beschikbaar.
Helaas wordt polyether vaak gebruik als matras voor baby’s en kinderen, omdat polyether gemakkelijk op maat is te (laten) maken en goedkoop. Voor kinderen in de groei lijkt een polyether matras dus een goede mogelijkheid. Door de lage kwaliteit van de polyether matras kan deze matras echter het beste vermeden worden door jong en oud.
Voordelen polyether matras
- Zeer goedkoop;
- Makkelijk op maat te maken;
- Prima optie als logeermatras.
Nadelen polyether matras
- Heel matige veerkracht;
- Zakt vrij snel door;
- Voelt snel warm aan;
- Korte levensduur.
Dikte polyether matras
De dikte van een polyether matras varieert met de toepassing van de matras. Wanneer de polyether matras gebruikt wordt als logeermatras kan de dikte 14cm zijn. Indien gekozen wordt voor een polyether matras voor dagelijks gebruik is een minimale dikte van 16cm aan te raden, Dit is zeker het geval omdat polyether matrassen relatief snel last hebben van doorzakken. Een dikker matras zal wat langer ondersteuning bieden, zonder dat het doorzakken zeer oncomfortabel wordt.
Comfort polyether matras
Polyether matrassen bieden zeer weinig comfort en kunnen het beste vermeden worden. Wanneer toch gekozen wordt voor een polyether matras mag de enige reden financieel zijn.
Polyether matrassen hebben een gesloten celstructuur, waardoor de ventilatiemogelijkheden zeer beperkt zijn. Hierdoor zal de polyether matras snel warm aanvoelen.
Evenals andere schuimmatrassen heeft ook polyether te maken met soortelijk gewicht (SG). Deze waarde geeft het aandeel polyether met kubieke meter (g/m3). Een hogere SG-waarde betekent dat de polyether matras meer polyether bevat en daarom slijtvaster, zwaarder en vaak ook stugger is. De meest voorkomende SG-waarde voor polyether matrassen ligt tussen de SG25 en SG40. Een SG40 polyether matras biedt beter comfort, terwijl een SG25 polyether matras goedkoper in productie is en ook van mindere kwaliteit. Deze moet dus zeker vermeden worden.
Polyether matrassen hebben ook relatief snel last van kuilvorming, wat ook wel bekent staat als ‘doorzakken’ in de matras. Kuilvorming gaat uiteraard ten koste van het comfort.
Een zachter matras lijkt mogelijk een betere veerkracht te bieden, maar dit is zeker niet waar. De veerkracht van polyether is zelfs zeer laag, waardoor de geboden ondersteuning ook matig is. Het geboden comfort van de polyether matras is zeer laag.
Prijs polyether matras
Een polyether matras is al beschikbaar vanaf een zeer lage prijs. Echter, wanneer enkele peilers, zoals het soortelijk gewicht en de dikte van het matras in ogenschouw genomen wordt zal de minimale prijs voor een polyether matras €75 bedragen.
Winkel | Bekijk aanbod winkels |
---|---|
![]() |
Polyether matrassen van matrassenvanlil |
![]() |
Polyether matrassen van Maxbedden |
Matras-Matras.nl kwaliteitsscore
Een polyether matras biedt zeer weinig comfort en wordt door Matras-Matras.nl afgeraden voor dagelijks gebruik. Zelfs wanneer met randvoorwaarden rekening gehouden wordt en de beste polyether matras gekozen wordt biedt de polyether matras te veel nadelen. Het comfort is laag, evenals de levensduur. De polyether matras krijgt de Matras-Matras kwaliteitsscore van 2 uit 10 en het advies enkel te gebruiken als matras voor logees.